Skrzydełka w sosie

Wyjątkowo pikantne.

Pikantne skrzydełka
Pikantne skrzydełka123RF/PICSEL

Składniki:

  • 12 skrzydełek z kurczaka
  • 4 łyżki ostrego ketchupu
  • 1,5 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki miodu
  • olej rzepakowy
  • sos sojowy
  • przyprawa do grilla
  • curry
  • chili

Przygotowanie:

1. Skrzydełka umyj i osusz. Posyp solą i odstaw na pół godziny. W miseczce wymieszaj musztardę, ketchup, cukier, miód, sos sojowy, chilli, curry i wyciśnięty czosnek.

2. Natrzyj mięso marynatą i wstaw do lodówki na trzy godziny. Smaż na małym ogniu lub piecz w piekarniku około 40 minut w temperaturze 180˚C.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas