Skrzydełka z miodem

Chrupiące i aromatyczne

Skrzydełka
Skrzydełka123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania marynaty dokładnie wymieszaj. Natrzyj nią oczyszczone, umyte i osuszone skrzydełka. Wstaw do lodówki na godzinę lub najlepiej na całą noc. Układaj na papierze do pieczenia i piecz w temp. 180 st. C przez 40 minut. Jeśli zaczną się przypiekać, przykryj je folią aluminiową. 

2. Pora, rzodkiew i marchewki obierz, pokrój na mniejsze części. Podgotuj na parze. Przełóż na patelnię, posyp solą i pieprzem, podsmaż na maśle klarowanym. Posyp sezamem i przysmażaj jeszcze chwilę. Warzywa ze skrzydeł- kami układaj na półmisku.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas