Śledź z cebulką
Śledź z cebulką to hit każdej imprezy! Doskonały na przystawkę, świetnie smakuje z chlebem lub kawałkiem chałki. Śledź to zdrowa, pełna składników odżywczych ryba, bogata w kwasy tłuszczowe i witaminy z grupy B. Śledź z cebulką to zdrowa przekąska dla całej rodziny!

Składniki
- 3 filety śledziowe
- 2 średnie cebule
- pół szklanki mleka
- olej
- cytryna
- sól pieprz do smaku
Śledź z cebulką - przygotowanie
Obierz cebulę i pokrój w cienkie plastry. Umyj śledzie i namocz je w wodzie, a następnie w mleku przez ok. 30 minut. Pokrój je w cząstki.
Wkładaj do słoika kawałki śledzia, naprzemiennie z plastrami cebulki. Całość zalej olejem.
Zakręć słoik i odstaw go do lodówki na minimum godzinę Rozłóż cząstki śledzia, całość udekoruj cytryną, możesz dodać szczypiorek, lub pietruszkę.
Smacznego!
Sprawdź też inne przepisy na dania z ryb:
Zobacz również: