Curry z rybą
Curry z rybą to ciekawa propozycja dla miłośników kuchni indyjskiej, znana też jako ryba po tajsku. Do tego dania pasuje prawie każda ryba, my przedstawiamy wersję z dorszem. Curry z rybą to pyszna propozycja dla fanów delikatnego smaku i przyjemnego aromatu.
Curry z rybą - przygotowanie
1. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. Kmin rzymski, pokrojony na plasterki czosnek i czerwoną pastę curry, smażymy na suchej patelni. Dodajemy posiekaną cebulkę, podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną w kostkę zieloną paprykę, smażymy, mieszając, aż warzywa lekko zmiękną.
3. Dodajemy pomidory, przyprawiamy sosem rybnym, sosem sojowym i curry, gotujemy 5 minut, aby część wody z pomidorów odparowała.
4. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę rybę i dusimy pod przykryciem 5-7 minut.
5. Podajemy z ryżem.
Poznaj też inne smaki:
Zobacz także: