Słodkie muffiny z jabłkami
Cynamonowe muffiny z jabłkami i dodatkiem płatków owsianych to zdrowsza wersja tego słodkiego deseru. Przekonajcie się sami, jakie są pyszne!

Składniki
- 2 szkl. płatków owsianych
- 2 duże jabłka
- 2 jajka
- cukier
- 20 dag jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 op. cukru waniliowego
- cynamon
12 porcji
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do temp. 180°C. Płatki rozmiksuj w blenderze. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce. Jajka połącz z jogurtem. Dodaj jabłka, płatki owsiane, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, 3-4 łyżki cukru (najlepiej trzcinowego) i szczyptę cynamonu.
2. Całość przemieszaj niezbyt dokładnie. Foremki do muffinek wyłóż papilotkami. Napełnij do 2/3 wysokości przygotowaną masą. Piecz około 25 minut w temperaturze 180°C.