Reklama

Reklama

Słodkie muffiny z jabłkami

Cynamonowe muffiny z jabłkami i dodatkiem płatków owsianych to zdrowsza wersja tego słodkiego deseru. Przekonajcie się sami, jakie są pyszne!

Czas przyrządzenia: 40 min
Składniki dla: 12 porcji

Składniki

  • 2 szkl. płatków owsianych
  • 2 duże jabłka
  • 2 jajka
  • cukier
  • 20 dag jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 op. cukru waniliowego
  • cynamon

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik do temp. 180°C. Płatki rozmiksuj w blenderze. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce. Jajka połącz z jogurtem. Dodaj jabłka, płatki owsiane, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, 3-4 łyżki cukru (najlepiej trzcinowego) i szczyptę cynamonu. 

2. Całość przemieszaj niezbyt dokładnie. Foremki do muffinek wyłóż papilotkami. Napełnij do 2/3 wysokości przygotowaną masą. Piecz około 25 minut w temperaturze 180°C. 

Świat kobiety

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: muffiny | jabłka | babeczki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje