Słodko-kwaśna pokusa

Ciasto z porzeczkami
Ciasto z porzeczkami123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto

  • 2 szkl. mąki krupczatki
  • 20 dag (1 kostka) masła
  • 2 żółtka
  • 2/3 szkl. cukru pudru
  • szczypta soli
10 porcji

Składniki

- krem

  • 25 dag (1 szkl.)
  • mocno schłodzonej śmietany kremówki 30 proc.
  • 25 dag serka mascarpone
  • 4 łyżki cukru waniliowego

Składniki

- dodatki

  • po 20 dag czerwonych i czarnych porzeczek
  • kilka owoców agrestu
  • cukier
  • puder do oprószenia ciasta

Sposób przygotowania

Kruche ciasto z owocami i beząInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?