Słone ciasto

Tym razem polecamy przepyszne ciasto, przypominające w smaku pizze.

Wyjątkowy smak
Wyjątkowy smak 123RF/PICSEL

Piekarnik rozgrzej do 210°C. Posmaruj blaszkę oliwą i włóż do lodówki.  Ser pokrój w kostkę, a oliwki (jedne i drugie) w plasterki.  Mąkę wymieszaj razem z proszkiem do pieczenia, dodając po szczypcie soli i pieprzu. Na środku mąki zrób dołek i wbij do niego jaja. Następnie starannie wymieszaj i wlej wino oraz oliwę. Wyrób gładkie ciasto i dodaj ser, oliwki, kminek oraz tymianek. Ponownie wymieszaj składniki.

Całość przełóż do formy i piecz 45 minut w temperaturze 210°C. 

Ciasto czeskieInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas