Reklama

Reklama

Smaczny obiad dla całej rodziny

Zaskocz domowników wyśmienitymi potrawami!

Papryka pieczona

Czas przyrządzenia: 1,5 godziny
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 8 papryk
  • sól
  • szklanka ryżu
  • olej
  • 2 cebule
  • 40 dag drobiowego mięsa mielonego
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • kmin rzymski
  • gałka muszkatołowa
  • przyprawa do gyrosa
  • ostra papryka w proszku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1/2 szklanki śmietany 18 proc.
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania

1. Papryki umyj, odkrój czubki. Wydrąż gniazda nasienne i posól. Ryż ugotuj. Zeszklij posiekane cebule. Dodaj mięso mielone, przypraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, kminem rzymskim, startą gałką muszkatołową, przyprawą do gyrosa i ostrą papryką w proszku. 

2. Zrumień, smażąc kilka minut. Dodaj posiekany czosnek, sos sojowy, ocet ryżowy i śmietanę. Wymieszaj z ugotowanym ryżem. Papryki napełnij farszem. Przykryj odciętymi czubkami. Wyłóż w brytfannie, zalej wodą, obłóż masłem i piecz pod przykryciem godzinę w temp. 180°C. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje