Smakowicie zapieczone

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Galette z gruszką
Galette z gruszką123RF/PICSEL

Galette gruszkowo-migdałowa

Składniki

  • 6 twardych gruszek
  • 1/4 szklanki miodu
  • 2 szklanki wody
  • szklanka półwytrawnego czerwonego wina
  • kawałek cynamonu
  • gałązka wanilii, rozkrojona wzdłuż na 3 części
  • 6 płatów ciasta filo
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 1/3 szklanki mielonych migdałów
  • 1/4 szklanki płatków migdałowych, podprażonych

Sposób przygotowania

Brzoskwinie z lodami
Brzoskwinie z lodami123RF/PICSEL

Brzoskwinie z kruszonką

Składniki

  • 4 dojrzałe brzoskwinie
  • 50 g masła, posiekanego wiśnie z syropu, odsączone
  • 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • łyżka migdałów bez skórki, posiekanych
  • szklanka płatków zbożowych (owsianych i żytnich)
  • do podania: lody śmietankowe

Sposób przygotowania

Sałatka z arbuzem
Sałatka z arbuzem123RF/PICSEL

Sałatka z grillowanego arbuza

Składniki

  • 1 i 1/2 kg arbuza
  • 2 kulki mozzarelli (lub delikatny serek ricotta)
  • łyżka startej skórki cytrynowej
  • czerwony pieprz

- dressing

  • 125 g malin
  • 2 łyżki octu winnego
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki oliwy
  • garść listków rukwi wodnej lub mięty

Sposób przygotowania

Tarta ze śliwkami
Tarta ze śliwkami123RF/PICSEL

Szybkie tarty śliwkowe

Składniki

  • 450 g dużych śliwek, w połówkach, bez pestek
  • porcja ciasta francuskiego
  • 2 łyżki mielonych migdałów
  • łyżka cukru pudru
  • łyżka powideł śliwkowych
  • łyżeczka wody

Sposób przygotowania

Olivia
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na