Smakowita, mięsna zapiekanka

Klasyczna zapiekanka z resztek – wystarczy trochę mielonego i dodatki!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • ok. 250 g miel. mięsa (mogą być też pokrojone, mielone kotlety, które zostały z obiadu)
  • 200-300 g ugotowanego ryżu, ziemniaków lub makaronu (mogą być pozostałe z obiadu)
  • puszka kukurydzy
  • 1/2 szkl. mrożonej fasolki szparagowej (opcjonalnie)
  • olej
  • sól, pieprz
  • ser żółty (starty, ilość wg uznania)
  • natka
4 porcje

Sposób przygotowania

1. Jeśli mięso jest surowe, chwilę je przesmaż na oleju. Natłuść naczynie żaroodporne.

2. Połącz mięso z ryżem lub innymi dodatkami.

3. Dodaj osączoną kukurydzę i starty żółty ser.

4. Dodaj fasolkę, dopraw. Włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 20-25 min, podaj z natką.

Zapiekanka pasterskaInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?