Smakowita, mięsna zapiekanka
Klasyczna zapiekanka z resztek – wystarczy trochę mielonego i dodatki!

Składniki
- ok. 250 g miel. mięsa (mogą być też pokrojone, mielone kotlety, które zostały z obiadu)
- 200-300 g ugotowanego ryżu, ziemniaków lub makaronu (mogą być pozostałe z obiadu)
- puszka kukurydzy
- 1/2 szkl. mrożonej fasolki szparagowej (opcjonalnie)
- olej
- sól, pieprz
- ser żółty (starty, ilość wg uznania)
- natka
4 porcje
Sposób przygotowania
1. Jeśli mięso jest surowe, chwilę je przesmaż na oleju. Natłuść naczynie żaroodporne.
2. Połącz mięso z ryżem lub innymi dodatkami.
3. Dodaj osączoną kukurydzę i starty żółty ser.
4. Dodaj fasolkę, dopraw. Włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 20-25 min, podaj z natką.