Smażony camembert
Smażony camembert w wersji na ciepło to smakowite połączenie chrupiącej złocistej panierki i półpłynnego serowego wnętrza. Koniecznie przygotuj smażony camembert na kolację lub imprezę!

Składniki
- 3 krążki camemberta
- 1 jajko
- sól, pieprz
- tłuszcz do smażenia
- żurawina
- bułka tarka, mąka pszenna (do panierowania)
1. Jajko wbijamy do miseczki, dodajemy po szczypcie soli i pieprzu, jajko rozkłócamy.2. Serowe krążki zanurzamy w jajku i panierujemy w mące oraz w bułce tartej.3. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy serki z obu stron, aż nabiorą złocistego koloru.4. Gotowy smażony camembert zdejmujemy z ognia, możemy pozbyć się nadmiaru tłuszczu przy pomocy ręcznika papierowego. Smażony ser camembert podajemy z żurawiną.
Potrzebujesz więcej inspiracji? Sprawdź przepis na smażony camembert w panierce oraz camembert na ciepłoA może zainteresuje cię pieczony camembert z konfiturą truskawkową?* * *Zobacz więcej: