Reklama

Reklama

Smażony camembert

Smażony camembert w wersji na ciepło to smakowite połączenie chrupiącej złocistej panierki i półpłynnego serowego wnętrza. Koniecznie przygotuj smażony camembert na kolację lub imprezę!

Składniki

  • 3 krążki camemberta
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • żurawina
  • bułka tarka, mąka pszenna (do panierowania)

1. Jajko wbijamy do miseczki, dodajemy po szczypcie soli i pieprzu, jajko rozkłócamy.

2. Serowe krążki zanurzamy w jajku i panierujemy w mące oraz w bułce tartej.

3. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy serki z obu stron, aż nabiorą złocistego koloru.

4. Gotowy smażony camembert zdejmujemy z ognia, możemy pozbyć się nadmiaru tłuszczu przy pomocy ręcznika papierowego. Smażony ser camembert podajemy z żurawiną.

Potrzebujesz więcej inspiracji? Sprawdź przepis na smażony camembert w panierce oraz camembert na ciepło

A może zainteresuje cię pieczony camembert z konfiturą truskawkową?

* * *

Zobacz więcej:

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje