Camembert w panierce

Aktualizacja

Camembert w panierce jest idealny do frytek, pieczonych warzyw lub z ryżem. Ser w chrupiącej panierce z powodzeniem zastąpi kotleta na twoim talerzu. Camembert w panierce to świetny pomysł na obiad.

Camembert w panierce wygląda apetycznie
Camembert w panierce wygląda apetycznie123RF/PICSEL

Camembert w panierce - przygotowanie

Serki obtocz w roztrzepanym jajku z dodatkiem przypraw (idealnie sprawdzi się tymianek, suszona bazylia i świeżo mielony pieprz).

Patelnię wysmaruj oliwą, serki obtocz dokładnie w tartej bułce i układaj na mocno rozgrzanej patelni. Smaż z obu stron, aż się zarumienią.

Podawaj z pieczonymi warzywami, frytkami. Świetnie smakują z sosem tzatziki.

Sprawdź też inne przepisy na zdrowe dania:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Ciasteczka migdałowe na białkachPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas