Reklama

Reklama

Camembert na ciepło

Camembert na ciepło, usmażony na głębokim tłuszczu - to smakowite połączenie chrupiącej złocistej panierki i półpłynnego serowego wnętrza. Nie można zapomnieć o żurawinowym dodatku, który jest dopełnieniem tego prostego, ale wybornego dania.

Składniki

  • 3 krążki camemberta
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • żurawina
  • bułka tarka, mąka pszenna (do panierowania)

1. Jajko wbijamy do miseczki, dodajemy po szczypcie soli i pieprzu, jajko rozkłócamy.

2. Serowe krążki zanurzamy w jajku i panierujemy w mące oraz w bułce tartej.

3. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy serki z obu stron, aż nabiorą złocistego koloru.

4. Gotowy camembert na ciepło zdejmujemy z ognia, możemy pozbyć się nadmiaru tłuszczu przy pomocy ręcznika papierowego. Smażony camembert podajemy z żurawiną.

Zobacz też przepis na domowy ser smażony

Sprawdź też, jak zrobić ser w panierce

* * *

Zobacz więcej:

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje