Camembert na ciepło
Camembert na ciepło, usmażony na głębokim tłuszczu - to smakowite połączenie chrupiącej złocistej panierki i półpłynnego serowego wnętrza. Nie można zapomnieć o żurawinowym dodatku, który jest dopełnieniem tego prostego, ale wybornego dania.

Składniki
- 3 krążki camemberta
- 1 jajko
- sól, pieprz
- tłuszcz do smażenia
- żurawina
- bułka tarka, mąka pszenna (do panierowania)
1. Jajko wbijamy do miseczki, dodajemy po szczypcie soli i pieprzu, jajko rozkłócamy.2. Serowe krążki zanurzamy w jajku i panierujemy w mące oraz w bułce tartej.3. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy serki z obu stron, aż nabiorą złocistego koloru.4. Gotowy camembert na ciepło zdejmujemy z ognia, możemy pozbyć się nadmiaru tłuszczu przy pomocy ręcznika papierowego. Smażony camembert podajemy z żurawiną.