Składniki na 4 porcje: - 2 serki camembert, - 5 dag żółtego sera gouda, - 1/2 czerwonej papryki, - łodyga selera naciowego, - jajko, - bułka tarta, - olej, - żurawina ze słoiczka, - sól, pieprz, - słodka papryka. Przyrządzanie: Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Paprykę umyć, wydrążyć, a potem pokroić w drobną kostkę. Seler naciowy dokładnie wypłukać, pociąć w drobną kostkę. Paprykę oraz seler wymieszać z żółtym serem. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Serki camembert wyjąć z opakowania, po czym przekroić je wzdłuż. Napełnić farszem warzywno-serowym. Docisnąć każdą połówkę. Jajko rozmącić w talerzu. Bułkę tartą wysypać na inny talerz. Serki panierować najpierw w jajku, a potem w bułce. Smażyć na złoty kolor. Podawać z żurawiną i bagietką. Porcja: 240 kcal Czas przygotowania: 30 minut