- 5 dag żółtego sera gouda,
- 1/2 czerwonej papryki,
- łodyga selera naciowego,
- jajko,
- bułka tarta,
- olej,
- żurawina ze słoiczka,
- sól, pieprz,
- słodka papryka. Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Paprykę umyć, wydrążyć, a potem pokroić w drobną kostkę. Seler naciowy dokładnie wypłukać, pociąć w drobną kostkę.
Paprykę oraz seler wymieszać z żółtym serem. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Serki camembert wyjąć z opakowania, po czym przekroić je wzdłuż. Napełnić farszem warzywno-serowym.
Docisnąć każdą połówkę.
Jajko rozmącić w talerzu. Bułkę tartą wysypać na inny talerz.
Serki panierować najpierw w jajku, a potem w bułce. Smażyć na złoty kolor.
Podawać z żurawiną i bagietką.
Porcja: 240 kcal
Czas przygotowania: 30 minut