Śnieżka w jaglanym koszyczku

Delikatna i lekka śnieżka w jaglanym koszyczku
Delikatna i lekka śnieżka w jaglanym koszyczku123RF/PICSEL

Składniki

- spód:

  • 1 szkl. kaszy jaglanej
  • 1/2 szkl. orzechów nerkowca
  • 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • szczypta soli
  • tłuszcz i mąka do formy

- obłożenie:

  • 30 dag sezonowych owoców
  • 1 i 1/2 szkl. chudego mleka
  • 2 op. śmietany w proszku typu Śnieżka
  • 1/2 cytryny
  • 2 łyżki ksylitolu
12 porcji

Sposób przygotowania:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?