Reklama

Reklama

Sorbet rabarbarowy z winem różowym

Idealny na upały!


Reklama

Składniki:

  • 1 kg rabarbaru
  • 1/8 l wina różowego
  • 250 g cukru
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 250 g truskawek
  • 1-2 łyżki cukru pudru
  • Mięta do dekoracji

 

 Przygotowanie:

Rabarbar drobno pokroić, zagotować z winem. Gotować 5 minut pod przykryciem, przecedzić przez sito, przy tym rabarbar odcisnąć.

600 ml soku rabarbarowego, doprawić cukrem i sokiem z cytryny, mieszać, aż cukier się rozpuści. Naczynie z sokiem wstawić na 2 godziny do zamrażalnika, następnie zmiksować i ponownie zamrażać (potórzyć 3 razy).

Truskawki pokroić, oprószyć cukrem pudrem i podawać z gałką sorbetu. Dekorować miętą.

Dowiedz się więcej na temat: sorbet

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje