Składniki na 4 porcje: - 400 g spaghetti, - sól, - puszka pomidorów (850 ml), - 2 cebule,- 100 g wędzonej ogonówki, - mała gałązka szałwii, - 1-2 łyżki oliwy, - pieprz, - 2 pomidory, - 50 g sera Pecorino, - szałwia do dekoracji Przygotowanie: Makaron gotować w osolonym wrzątku ok. 8 minut. Pomidory z puszki, porozkrawać na jeszcze mniejsze części, cebule i ogonówkę pokroić w kostkę. Listki szałwii pokroić w paseczki. Oliwę rozgrzać, przesmażyć cebulę i ogonówkę. Dodać pomidory z puszki. Doprawić solą, pieprzem i szałwią. Smażyć 10 minut na mocnym ogniu. Pomidory wypestkować i pokroić w drobną kostkę i dodać do sosu 2 minuty przed końcem gotowania. Makaron podawać z sosem, posypany startym serem. Czas przygotowania: 25 minut Jedna porcja zawiera: 2640 kJ/631 kcal