Spaghetti bolonese - przysłał Gucio

makaron spaghetti, przecier pomidorowy w kartoniku, 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego, ser żółty, kostka rosołowa, cebula, olej, oregano, sól, pieprz, czosnek

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu al dente.

Sos do makaronu:

Na patelni usmażyc na złoto pokrojoną w kostkę cebulkę, dodać do niej mięso i smażyc ok. 10 min, aż mięso się usmaży. Następnie dodać przecier pomidorowy, przyprawy (sól, pieprz, czosnek, oregano). Dusić przez ok. 10 min i gotowe.

Sosem polać makaron. Podawać ze startym żółtym serem lub - jeśli ktoś ma w zapasach - z parmezanem. Smacznego:)

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas