Spaghetti z brokułami i pesto z natki

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 400 g pełnoziarnistego spaghetti
  • różyczki i młode łodygi brokułu
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 400 g szpinaku baby
  • 240 g (opakowanie) serka ricotta
  • 1/2 szklanki podprażonych orzechów
  • włoskich
  • PESTO Z NATKI
  • duży pęczek natki pietruszki
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • łyżeczka startej skórki cytrynowej
  • 1/3 szklanki startego twardego sera
  • 1/2 szklanki oliwy
  • sól, pieprz
6 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe Smaki: Jak gotować brokuły? Zmysłowe smakiInteria.tv
Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?