Sprawdzone sposoby

Warto skorzystać z dobrych rad doświadczonych gospodyń domowych.

Chłodnik możesz przygotować na dwa dni i przechowywać go w lodówce lub podawać z kostkami lodu z zamrożonymi ziołami
Chłodnik możesz przygotować na dwa dni i przechowywać go w lodówce lub podawać z kostkami lodu z zamrożonymi ziołami123/RF PICSEL123RF/PICSEL

1. Chłodnik wstaw przed podaniem na około dwie godziny do lodówki. Jeśli przyrządzasz go na ostatnią chwilę, użyj schłodzonych składników.

2. Dodatek w formie pasków z piersi kurczaka możesz zastąpić klasycznymi szaszłykami warzywnomięsnymi, warzywnymi lub nawet plastrami smażonego boczku.

3. Do letnich zup idealnie pasują mięta i inne świeże zioła, gdyż nadają zupie orzeźwiający smak i wyrazisty aromat.

4. Najszybszy i najprostszy chłodnik zrobisz mieszając kefir z jogurtem i startym na tarce świeżym ogórkiem i posiekanych koperkiem.

5. Chłodnik możesz przygotować na dwa dni i przechowywać go w lodówce lub podawać z kostkami lodu z zamrożonymi ziołami.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas