Sprawdzone sposoby

Warto skorzystać z dobrych rad doświadczonych gospodyń domowych.

1. Wybierając w sklepie kiełbasę oraz parówki zawsze sięgaj po te, które zawierają minimum 80 proc. mięsa i mają niewielką listę składników.

Reklama

2. Nigdy nie wybieraj wyrobów wykonanych z mięsa oddzielonego mechanicznie, oznaczonych w składzie jako MOM lub MDOM. Nie zawierają one pełnowartościowego mięsa.

3. Najlepsze parówki są w osłonce z jelita baraniego, te gorszej klasy w osłonce plastikowej.

4. Dobra kiełbasa powinna kosztować minimum 20- 30 zł za kilogram, natomiast parówki 10 zł.

5. By kiełbasa dłużej zachowała świeżość, umieść ją w naczyniu próżniowym. Najdłużej możesz przechowywać w lodówce kiełbasy suche i podsuszane, te surowe staraj się zjadać na bieżąco.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje