Reklama

Reklama

Świąteczny miodownik

Z płatkami złota.


Reklama

Składniki:

  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 2 puszki mandarynek
  • 375 g miodu
  • 3 jajka
  • 2 łyżki przyprawy do pierników
  • 200 g cukru kandyzowanego
  • 375 g maki
  • Opakowanie proszku do pieczenia
  • 150 g posiekanych orzechów laskowych
  • 25 tłuszczu kokosowego

Przygotowanie:

100 g czekolady posiekać. Miód wymieszać z jajkami i przyprawami. Dodać cukier. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i czekoladą. Dodać orzechy i mandarynki. Blachę natłuścić i oprószyć mąką. Nałożyć ciasto i wyrównać. Pie w 175 st. C przez 25-30 minut. Ostudzić. 200 g czekolady posiekać i stopić w gorącej kąpieli wodnej razem z tłuszczem kokosowym. Polać pokrojone w kawałki ciasto. Można dekorować płatkami złota.


Dowiedz się więcej na temat: Świąteczny miodownik

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje