Reklama

Reklama

Świderki z groszkiem i natką

Pomysł na szybki obiad

Składniki dla: 3-4 porcji

Składniki

  • 1 szkl. ugotowanego mięsa z kurczaka
  • 20 dag ugotowanego makaronu
  • 1/2 szkl. mrożonego groszku
  • 1/3 pęczka natki pietruszki

Składniki - sos

  • po 3 łyżki oleju słonecznikowego i maślanki
  • 4 łyżki ziaren słonecznika
  • szczypta suszonej mięty
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Sos: słonecznik podpraż na suchej patelni, zmiksuj na gładką masę. Domieszaj olej i maślankę. Dopraw solą, pieprzem i suszoną miętą. Schłodź. 

2. Groszek obgotuj, osącz, wystudź. Wymieszaj z makaronem, kawałkami kurczaka i listkami natki. Tuż przed podaniem skrop schłodzonym sosem. 

Naj

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy