Reklama

Reklama

Sycące sałatki z ziemniakami

Na dodatek łatwe w przygotowaniu!

Talarki w majonezowym sosie

Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 10 małych ziemniaków,
  • 3 małe ogórki kwaszone,
  • 1 por (tylko biała część),
  • kilka źdźbeł szczypiorku,
  • 1/2 szkl. majonezu
  • 1 szkl. jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj ok. 20 minut w lekko posolonej wodzie. 

2. W tym czasie por oczyść, natnij, dokładnie opłucz, pokrój w plasterki. Przełóż je na sitko i przelej wrzącą wodą. Dobrze osącz. Ogórki pokrój w plasterki. Ziemniaki odcedź, przestudź, potem pokrój w grubsze plastry. 

3. Przygotowane składniki przełóż do salaterki. Oprósz solą i pieprzem. Posyp posiekanym szczypiorkiem i lekko przemieszaj. 

Reklama

4. Majonez wymieszaj z jogurtem oraz musztardą. Ew. dodaj trochę pieprzu. Polej tym sałatkę, przemieszaj. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje