Reklama

Reklama

Sycący kociołek

Tradycja jednogarnkowych potraw trzyma się mocno. Mięsny kociołek z dodatkiem ziemniaków i papryki, to świetny sposób na pożywny i łatwy obiad.

Czas przyrządzenia: 30 minut

Składniki

  • 250 dag mięsa wołowego
  • 2-3 ziemniaki
  • 2 szklanki bulionu
  • olej
  • cebula
  • papryka
  • przecier pomidorowy
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka

Mięso pokrój w kostkę i wrzuć raz z drobno skrojoną cebulą na rozgrzany tłuszcz. Gdy zbrązowieje, podlej bulionem i duś do miękkości.

Reklama

Ziemniaki pokrój w kostkę, dorzuć do garnka. Gdy zmiękną dorzuć kawałki papryki. Duś całość na wolnym ogniu raz po raz mieszając.

Pod koniec gotowania dodaj mały słoiczek przecieru pomidorowego i przyprawy. Odparowaną ciecz uzupełnij bulionem i gotuj, aż sos zgęstnieje.

Podawaj z chlebem.

***

Zobacz także:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program


Dowiedz się więcej na temat: gulasz

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje