Szaszłyki z kurczaka w delikatnym musie rabarbarowo - wiśniowym posypane kolorowym pieprzem

Pyszne połączenie smaków.

Szaszłyk drobiowy
Szaszłyk drobiowymateriały prasowe

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka dokładnie myjemy, a następnie kroimy na cienkie plastry. Na patelni podsmażamy pokrojony rabarbar z suszoną wiśnią i sokiem z cytryny. W trakcie gotowania dodajemy sok z malin oraz cukier. Wszystkie składniki gotujemy do momentu aż będą miękkie. Następnie całość dokładnie blendujemy. Część musu przekładamy do osobnego naczynia (posłuży nam jako sos do mięsa), a pozostałą część stosujemy jako marynatę, do której przekładamy pokrojone mięso. Całość dokładnie mieszamy i dodajemy sól oraz kolorowy pieprz. Odstawiamy na kilka godzin. Następie paski mięsa smażymy i nadziewamy na patyczki. Gotowe szaszłyki w trakcie jedzenie moczymy w pozostałym musie.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas