Reklama

Szaszłyki z piekarnika

Sprawdzony przepis na pyszne danie prosto z piekarnika. Równie smaczne jak z grilla, a o wiele mniej kłopotliwe do przygotowania. Podaj na obiad lub kolację - rodzina będzie zachwycona.

Czas przyrządzenia: ok. 45 min
Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 60 dag piersi kurczaka
  • czosnek
  • mleko
  • przyprawa do grilla
  • olej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • kilka pomidorków koktajlowych

Sposób przygotowania:

1. Piersi opłucz, zalej mlekiem, odstaw do następnego dnia. Osusz, pokrój na kawałki. Włóż do miski. Dodaj 2 łyżki przyprawy do grilla, 3 łyżki oleju i 1-2 posiekane ząbki czosnku.

2. Opłucz i oczyść z nasion papryki. Pokrój miąższ na kawałki. Wrzuć do mięsa, przemieszaj.

3. Namocz patyczki do szaszłyków. Nadziewaj na zmianę mięso, papryki i pomidorki. Piecz, obracając, ok. 30 minut w temp. 190°C.

Świat kobiety
Dowiedz się więcej na temat: szaszłyki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy