Szaszłyki z piekarnika

Sprawdzony przepis na pyszne danie prosto z piekarnika. Równie smaczne jak z grilla, a o wiele mniej kłopotliwe do przygotowania. Podaj na obiad lub kolację - rodzina będzie zachwycona.

Szaszłyki z piekarnika
Szaszłyki z piekarnika123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Piersi opłucz, zalej mlekiem, odstaw do następnego dnia. Osusz, pokrój na kawałki. Włóż do miski. Dodaj 2 łyżki przyprawy do grilla, 3 łyżki oleju i 1-2 posiekane ząbki czosnku.

2. Opłucz i oczyść z nasion papryki. Pokrój miąższ na kawałki. Wrzuć do mięsa, przemieszaj.

3. Namocz patyczki do szaszłyków. Nadziewaj na zmianę mięso, papryki i pomidorki. Piecz, obracając, ok. 30 minut w temp. 190°C.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas