Szybka potrawka z kurczaka w czosnku

Pierś z kurczaka to jedno z tych mięs, które można przyrządzać na tysiące sposobów. Soczysty filet z kurczaka w połączeniu z wyrazistym smakiem czosnku, cebulą, odrobiną papryki - ostrej i słodkiej - to szybki i prosty sposób na przygotowanie sycącego, aromatycznego dania, które świetnie smakuje z ryżem czy kaszą. Zobaczcie, jak szybko zrobić potrawkę z kurczaka w czosnku!

Kurczak to wyjątkowo odżywcze i lekkostrawne mięso
Kurczak to wyjątkowo odżywcze i lekkostrawne mięso123RF/PICSEL

Składniki

  • pierś z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 cebuli
  • sól, pieprz
  • łyżeczka slodkiej papryki
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki
  • 250 ml kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • olej do smażenia

Teraz wystarczy już tylko wymieszać ze sobą wszystkie składniki. Zobacz, w jaki sposób:

Kurczak w czosnku - przepis na szybką potrawkęInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?