Reklama

Reklama

Szybka potrawka z kurczaka w czosnku

Pierś z kurczaka to jedno z tych mięs, które można przyrządzać na tysiące sposobów. Soczysty filet z kurczaka w połączeniu z wyrazistym smakiem czosnku, cebulą, odrobiną papryki - ostrej i słodkiej - to szybki i prosty sposób na przygotowanie sycącego, aromatycznego dania, które świetnie smakuje z ryżem czy kaszą. Zobaczcie, jak szybko zrobić potrawkę z kurczaka w czosnku!

Składniki

  • pierś z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 cebuli
  • sól, pieprz
  • łyżeczka slodkiej papryki
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki
  • 250 ml kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • olej do smażenia

Teraz wystarczy już tylko wymieszać ze sobą wszystkie składniki. Zobacz, w jaki sposób:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: dania z kurczaka | Filety z kurczaka w sosie

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy