Szybka potrawka z kurczaka w czosnku
Pierś z kurczaka to jedno z tych mięs, które można przyrządzać na tysiące sposobów. Soczysty filet z kurczaka w połączeniu z wyrazistym smakiem czosnku, cebulą, odrobiną papryki - ostrej i słodkiej - to szybki i prosty sposób na przygotowanie sycącego, aromatycznego dania, które świetnie smakuje z ryżem czy kaszą. Zobaczcie, jak szybko zrobić potrawkę z kurczaka w czosnku!

Składniki
- pierś z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 cebuli
- sól, pieprz
- łyżeczka slodkiej papryki
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki
- 250 ml kwaśnej śmietany
- 2 łyżki mąki pszennej
- olej do smażenia
Teraz wystarczy już tylko wymieszać ze sobą wszystkie składniki. Zobacz, w jaki sposób: