Szybka sałatka Yum Yum - Ewka

Pyszna sałatka.

article cover
INTERIA.PL

-4 zupki chińskie (o smaku kaczki lub kurczaka),
-2 świeże papryki zielone,
-1 świeża papryka czerwona,
-1 cebula,
-4 jajka,
-puszka kukurydzy,
-słoik majonezu,
-pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron z zupek chińskich pokruszyć do dużej misy, dodać wszystkie olejki, ale przyprawy tylko z trzech opakowań zupek. Papryki oczyścić z gniazd pestek, umyć i pokroić w drobna kostkę a następnie wrzucić do misy z makaronem. Cebulę obrać, dość drobno pokroić i dodać do reszty. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w kosteczkę i wrzucić do misy. Dodać kukurydzę, oprószyć odrobiną pieprzu, a następnie wszystko dokładnie wymieszać. Dodać majonez (według uznania) i jeszcze raz całość dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na ok. 15 minut aż makaron zmięknie. Czas przygotowania ok. 35 minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas