Reklama

Reklama

Szybkie i słodkie śniadanie – francuskie tosty z owocami

Roztrzepać jajka razem z mlekiem i cukrem. Na patelni rozgrzać olej.

Składniki:

  • 6 kromek chleba tostowego (np. Dan Cake) 
  • 2 jajka
  • 80ml mleka
  • 1 łyżka cukru
  • ulubione owoce (np. banan, maliny, truskawki) 
  • olej rzepakowy do nawilżenia patelni 
  • opcjonalnie: miód, sos czekoladowy, syrop klonowy

Reklama

Sposób przygotowania:


1. Roztrzepać jajka razem z mlekiem i cukrem. Na patelni rozgrzać olej. Kromki chleba wymoczyć w jajku.

2. Następnie wyłożyć na patelnię i smażyć na małym ogniu, ok. 1 minuty z każdej strony. Gotowe kromki odkładać na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.

3. Podawać ciepłe, z ulubionymi owocami, polane sosem czekoladowym, miodem lub syropem klonowym.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje