Szybkie roladki wołowe
W pysznym sosie pomidorowym.
Składniki:
- 6 marchewek
- 1 cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- 8 cienkich steków z biodrówki (po ok. 75 g)
- sól, pieprz
- 8 łyżek czerwonego pesto
- 2 łyżki oleju
- Puszka pomidorów
- 250 ml bulionu
- Cukier
- Słodka papryka
- Puszka (425 ml) białej fasoli
- Oregano
Przygotowanie:
4 marchewki pokroić w cienkie plasterki, pozostałe w kostkę. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Mięso oprószyć solą i pieprzem, posmarować pesto, nałożyć kilka plasterków marchewki i zrolować, spiąć wykałaczkami. Olej rozgrzać na patelni, obsmażyć roladki i zdjąć. Na pozostałym tłuszczu smażyć cebulę, czosnek i kostki marchewki. Wlać pomidory i bulion. Doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem. Gotować 10-15 minut.
Po 5 minutach dodać roladki, odcedzona fasolę i oregano. Podawać z bagietką.