Reklama

Reklama

Szybkie roladki wołowe

W pysznym sosie pomidorowym.

Składniki:

  • 6 marchewek
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 8 cienkich steków z biodrówki (po ok. 75 g)
  • sól, pieprz
  • 8 łyżek czerwonego pesto
  • 2 łyżki oleju
  • Puszka pomidorów
  • 250 ml bulionu
  • Cukier
  • Słodka papryka
  • Puszka (425 ml) białej fasoli
  • Oregano

Przygotowanie:

4 marchewki pokroić w cienkie plasterki, pozostałe w kostkę. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Mięso oprószyć solą i pieprzem, posmarować pesto, nałożyć kilka plasterków marchewki i zrolować, spiąć wykałaczkami. Olej rozgrzać na patelni, obsmażyć roladki i zdjąć. Na pozostałym tłuszczu smażyć cebulę, czosnek i kostki marchewki. Wlać pomidory i bulion. Doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem. Gotować 10-15 minut.

Reklama

Po 5 minutach dodać roladki, odcedzona fasolę i oregano. Podawać z bagietką.

Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: Szybkie roladki wołowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy