Tagiatelle z cieciorką
Smaczne i pożywne!

Składniki
- 250 g ulubionego makaronu
- 1 puszka pomidorów
- 1 puszka cieciorki
- 60 g sera feta
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- masło klarowane
- bazylia, oregano, tymianek (świeże bądź suszone)
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- szczypta chili
- sól, pieprz
- szczypta cukru
4 osoby
Sposób przygotowania
Makaron ugotuj al dente. Cebulę z czosnkiem zeszklij narozgrzanym maśle. Dodaj chili, słodką paprykę, tymianek, bazylię,oregano i pomidory. Posól, popieprz, dodaj cukier. Smaż kilkaminut. Dodaj cieciorkę i smaż kolejne 5 minut. Makaron rozłóżna talerze, polej sosem, posyp pokruszoną fetą. Danie możeszpodawać z łyżką jogurtu naturalnego.