Tajska zupa

Idealna na pierwsze danie

Zupa tajska
Zupa tajska123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Składniki na pastę dokładnie rozetrzyj i wymieszaj w moździerzu. Możesz zmieniać proporcje składników, by pasta była bardziej ostra lub kwaskowa. Podsmaż ją na na oleju ryżowym na rozgrzanym woku (lepiej zacząć od niewielkiej ilości, pastę można dla smaku dodać też później). Po kolei dorzucaj groszek cukrowy i pak choi. Szybko pomieszaj i zalej je mlekiem kokosowym. Całość zredukuj, a następnie dolej rosół warzywny. Na koniec dorzuć świeżą kolendrę i kiełki, przypraw sosem sojowym i sokiem z limonki. Podawaj z wcześniej namoczonym makaronem ryżowym.

Orientalna zupa z kurczakiemInteria Kulinaria
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas