Tarta kokosowo-czekoladowa

Tarta kokosowa
Tarta kokosowamateriały prasowe

Składniki

  • 100 g mąki pszennej
  • 100 g mąki ziemniaczanej
  • 100 g miękkiego masła
  • 50 g cukru pudru
  • 1 żółtko
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia np. Delecta
  • 1 czubata łyżka śmietany 18%
  • szczypta soli

- nadzienie

  • ½ tabliczki startej białej czekolady (50 g)
  • 1,5 szklanki wiórków kokosowych np. Bakalland
  • 250 g serka mascarpone
  • 175 ml zimnego mleka
  • 1 opakowanie Mascarpino - mixu do mascarpone o smaku waniliowym np. Delecta

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Tarta gruszkowo-migdałowaINTERIA.TVInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?