Reklama

Reklama

Tartaletki z truskawkami i pokruszonymi orzechami nerkowca

Przygotujesz je z łatwością!

Składniki

  • 20 kruchych babeczek w formie tartaletek
  • 10 szt. truskawek
  • 400 twarogu śmietankowego
  • Pół szklanki cukru pudru
  • Pół szklanki śmietanki kremówki 30%
  • 75 g orzechów nerkowca np. Bakalland

Sposób przygotowania

Twaróg przekładamy do miski i ucieramy z cukrem pudrem. Miksując całość, stopniowo dodajemy śmietankę. Truskawki myjemy i kroimy na pół razem z szypułką. Korzystając z rękawa cukierniczego, przekładamy krem sernikowy do tartaletek. Dekorujemy połówką truskawki i posypujemy pokruszonymi orzechami nerkowca. 

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje