Tarty owocowe z budyniem i konfiturą

Morelowo-kokosowa na cieście francuskim
Morelowo-kokosowa na cieście francuskim123RF/PICSEL

Morelowo-kokosowa na cieście francuskim

Składniki

  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 1 szkl. wiórków kokosowych
  • 1 i 2/3 szkl. gęstej kwaśnej śmietany
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl. cukru
  • po 1 op. budyniu i cukru waniliowego
  • 1 słoik (1 litr) kompotu z moreli
  • 2/3 szkl. konfitury morelowej
  • grube wiórki kokosa
12 porcji

Sposób przygotowania:

Dobre rady cukiernika

Krucha tarta z żurawiną

Krucha tarta z żurawiną
Krucha tarta z żurawiną123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 szkl. mąki orkiszowej
  • 1 kostka masła
  • 4 żółtka
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1 litr mleka
  • 3 budynie waniliowe
  • 4 łyżki cukru
  • sok i skórka z cytryny
  • 2 szkl. konfitury albo dżemu żurawinowego z dużymi kawałkami owoców
  • masło do formy
12 porcji

Sposób przygotowania:

Dobra rada cukiernika

Wiśniowa tarta na herbatnikach

Wiśniowa tarta na herbatnikach
Wiśniowa tarta na herbatnikach123RF/PICSEL

Składniki

  • 60 dag herbatników
  • 1 biała czekolada (10 dag)
  • 1 i 1/4 kostki (20 dag) masła
  • olej do formy
  • 2 szkl. mleka
  • 2 jajka
  • 1/3 szkl. cukru
  • 2 cukry waniliowe
  • 1/2 szkl. mąki krupczatki
  • 1 i 1/2 szkl. konfitury wiśniowej
  • bita śmietana do dekoracji
14 porcji

Sposób przygotowania:

Dobra rada cukiernika

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?