Reklama

Reklama

Tarty z gruszkami

Na różnych pysznych spodach.

Składniki dla: 10 porcji

Składniki

  • 2 szkl. mąki pszen.
  • 1 i 1/2 szkl. cukru
  • 5 jajek
  • 1 kostka masła
  • po 1/2 szkl. orzechów laskowych i włoskich
  • 1 i 1/2 szkl. kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki kakao
  • 1 torebka budyniu czekoladowego
  • 3-4 twarde gruszki
  • tłuszcz do formy

Sposób przygotowania

1. Orzechy praż 10 min w 190 st. Posiekaj. Formę (śr. 22 cm) natłuść. Do miseczki wsyp mąkę, dodaj 1/2 szkl. cukru oraz masło. 

2. Rozbij 3 jajka. Oddziel żółtka od białek. Białka schłodź. Żółtka dodaj do składników w miseczce. Zagnieć ciasto. Chłodź je 30 min. 

3. Formę wylep ciastem. Piecz 10 min w 180 st. Resztę jajek połącz ze śmietaną, 1/2 szkl. cukru, kakao i budyniem. Wsyp orzechy. 

4. Owoce obierz, pokrój, wyłóż je z kremem na spód. Piecz ok. 30 min w 180 st. Białka ubij z resztą cukru, wyłóż na tartę. Piecz 10 min. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje