Tego nie wiesz o schabowym!

Sprawdzone sposoby gospodyń domowych.

Schabowy - klasyk na polskim talerzu!
Schabowy - klasyk na polskim talerzu! 123RF/PICSEL

1. Schab jest dość suchym mięsem, dlatego przed pieczeniem połóż na każdy plaster mięsa odrobinę masła lub przykryj je plastrami boczku.

2. Mięso będzie bardziej kruche, jeśli przed przyrządzeniem przez godzinę będziesz moczyć je w mleku.

3. Pieczony schab zrobisz prędko, wykorzystując rękaw do pieczenia. Obsyp mięso ulubionymi przyprawami, przez kilka dni trzymaj je w lodówce. Przewracaj. Włóż je do rękawa, zawiń brzegi. Włóż do garnka z zimną wodą, końce rękawa muszą być na zewnątrz. Gotuj 10 minut. Wyłącz gaz, zostaw mięso w rękawie na noc.

4. Schabowe możesz zrobić inaczej niż zwykle. Zamiast panierki z tartej bułki użyj mielonych płatków kukurydzianych, płatków migdałowych lub mielonych orzechów włoskich.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas