Reklama

Reklama

Teriyaki burrito z mieloną wołowiną

Do przygotowania tego dania konieczna jest maszynka do mielenia mięsa. Jeśli jednak jej nie posiadamy, możemy zamiast mielić wołowinę, pokroić ją w małą kostkę.

Składniki

  • Tortilla pszenna np. marki Sandra
  • 200 g mięsa wołowego
  • Czerwona fasola z puszki np. marki Sandra
  • Sałata
  • ½ szklanki sosu sojowego
  • ½ szklanki oleju sezamowego
  • 3 łyżeczki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki startego świeżego imbiru
  • Ząbek czosnku
  • Łyżka octu balsamicznego
  • Ostra papryczka

Sposób przygotowania

Sos sojowy, olej, cukier, imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet i pokrojoną w plasterki papryczkę mieszamy. Do powstałej marynaty wkładamy wołowinę. Marynujemy przez noc. Po tym czasie wyciągamy wołowinę i mielimy. Na patelnię wrzucamy zmielone mięso, kilka łyżek marynaty i fasolę. Dusimy do momentu, aż mięso będzie uparowane - w razie potrzeby podlewając marynatą. Tortille podgrzewamy przez kilkanaście sekund w mikrofali. Na tortillę wykładamy umytą sałatę i farsz. Zawijamy. 

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje