Tiramisu dla dorosłych łasuchów
Pyszne!

Składniki
- 1/2 szklanki kakao
- tabliczka białej czekolady
- 30 dag śmietany kremówki
- opakowanie sera ricotta
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki likieru czekoladowego
- opakowanie biszkoptów
- 2 łyżki drobno posiekanych pistacji
- pół szklanki borówek
4 porcji
Sposób przygotowania
1. Cztery łyżki kakao rozpuść w 150 ml gorącej wody. Ostudź. Metalową miskę ustaw na garnku z gotującą się wodą. Na parze rozpuść pokruszoną czekoladę. 2. Kremówkę ubij, miksując dodaj ser i cukier. Cienkim strumieniem wlewaj czekoladę i likier. Miksuj powoli. 3. Biszkopty po kolei zanurzaj w przygotowanym kakao, układaj w naczyniu jeden obok drugiego. Przykryj kremem, posyp pozostałym kakao. Udekoruj pistacjami i borówkami. Wstaw do lodówki.