Tiramisu inne niż wszystkie

Tiramisu w filiżankach
Tiramisu w filiżankach123RF/PICSEL

W filiżance

Składniki

  • szklanka gorącej wody
  • łyżka kawy rozpuszczalnej w proszku
  • 250 g serka mascarpone
  • 100 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej
  • 1/2 szklanki kremówki, ubitej
  • 1 i 1/2 łyżki brandy
  • 2 łyżeczki esencji waniliowej
  • 6 biszkoptów języczków, podzielonych na 6 części każdy

- do podania

  • 1/2 szklanki kremówki, ubitej
  • 50 g czekolady startej na tarce
  • kakao w proszku, do posypania

Sposób przygotowania

Tiramisu na patyku
Tiramisu na patyku123RF/PICSEL

Zamrożone na patyku

Składniki

  • 500 ml kremówki
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki esencji waniliowej
  • 250 g mascarpone
  • 6 biszkoptów języczków
  • 1/4 szklanki mocnej kawy
  • łyżka amaretto
  • 100 g startej czekolady
6 sztuk

Sposób przygotowania

Tiramisu z malinami
Tiramisu z malinami123RF/PICSEL

Przekładaniec w trzech smakach

Składniki

  • 3 żółtka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 300 ml kremówki
  • 500 g serka mascarpone
  • łyżka żelatyny w proszku
  • 2 łyżki wrzątku
  • 50 g ciemnej czekolady
  • 80 g białej czekolady
  • 3 łyżki kawy rozpuszczonej w 3 łyżkach wrzątku, ostudzonej
  • szklanka mocnego espresso, ostudzonego
  • 1/2 szklanki likieru kawowego
  • 18 biszkoptów języczków
  • kakao i maliny do posypania
12 porcji

Sposób przygotowania

Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?