Tiramisu w sześciu odsłonach

Podajemy klasyczny przepis i "wariacje na temat".

Klasyczne tiramisu

 Składniki:

Reklama

  • 3 żółtka
  • 3-4 łyżki cukru
  • 400 g mascarpone
  • 16 podłużnych biszkoptów
  • 100 ml zimnej kawy espresso
  • 2-3 łyżki likieru migdałowego
  • 1,5 łyżki kakao

Przygotowanie:

Żółtka i cukier utrzeć za pomocą robota kuchennego na kremową masę. Dodać mascarpone. Biszkopty poprzekrawać, zanurzać w likierze wymieszanym z kawą. 4 połówki biszkoptów ułożyć na dnie salaterki, nałożyć nieco kremu, pozostałe biszkopty również zanurzać w przygotowanym płynie i układać kolejną warstwę. Na wierzchu rozsmarować resztę kremu. Wstawić na minimum 1 godzinę do lodówki, przed podaniem oprószyć kakao.


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje