Reklama

Reklama

Tiramisu z marcepanem i kakao

Ten deser rozpływa się w ustach!

Składniki dla: 10 porcji

Składniki

  • 4 łyżki zaparzonej mocnej kawy
  • duża paczka biszkoptów
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 40 dag serka mascarpone
  • cukier waniliowy
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki likieru Amaretto
  • szklanka wiśni z kompotu
  • żelatyna
  • kulki marcepanowe
  • kakao do posypania

Sposób przygotowania

1. Wymieszaj dokładnie serek mascarpone, likier Amaretto, kawę, przyprawę do piernika, cukier waniliowy i cukier i rozpuszczoną żelatynę. Wiśnie osącz na sitku. 

2. W naczyniu ułóż warstwę biszkoptów, na nich wiśnie, na tym połóż następną warstwę biszkoptów, posmaruj kremem. Przykryj ciastkami. Ułóż resztę kremu. 3 Udekoruj kulkami marcepanowymi, posyp kakao. Schłodź. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje