Tiramisu z marcepanem i kakao
Ten deser rozpływa się w ustach!

Składniki
- 4 łyżki zaparzonej mocnej kawy
- duża paczka biszkoptów
- 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
- 40 dag serka mascarpone
- cukier waniliowy
- 4 łyżki cukru
- 4 łyżki likieru Amaretto
- szklanka wiśni z kompotu
- żelatyna
- kulki marcepanowe
- kakao do posypania
10 porcji
Sposób przygotowania
1. Wymieszaj dokładnie serek mascarpone, likier Amaretto, kawę, przyprawę do piernika, cukier waniliowy i cukier i rozpuszczoną żelatynę. Wiśnie osącz na sitku. 2. W naczyniu ułóż warstwę biszkoptów, na nich wiśnie, na tym połóż następną warstwę biszkoptów, posmaruj kremem. Przykryj ciastkami. Ułóż resztę kremu. 3 Udekoruj kulkami marcepanowymi, posyp kakao. Schłodź.