To danie robi furorę na Wielkanoc! Biała kiełbasa w owocowej odsłonie

Natalia Siedlaczek
Magda Jeznach

Natalia Siedlaczek, Magda Jeznach

Koniecznie przygotuj ten przepis na Wielkanoc i zaskocz wszystkich gości!
Koniecznie przygotuj ten przepis na Wielkanoc i zaskocz wszystkich gości! Wojciech OlkuśnikEast News

Biała kiełbasa w nowej odsłonie

Zdrowsza i lżejsza od świątecznego klasyku

Jak przygotować białą kiełbasę z jabłkami i żurawiną?

  • sok jabłkowy - doda delikatnej słodyczy i lekkiej kwasowości, podkreślając smak jabłek w potrawie
  • sok z żurawiny - wprowadzi bardziej wyrazistą kwaskowatość i podbije smak żurawiny, nadając daniu ciekawy, lekko cierpki akcent
  • sok z granatu - ciekawy i oryginalny akcent
  • bulion warzywny lub drobiowy - wzbogaci smak mięsa,
  • ocet balsamiczny rozcieńczony wodą - zapewni lekką kwaskowatość.
Indyjski chaos, mistyczna pudźa i krowa na własność. Z życia nomadkiINTERIA.PL