Tofurnik pistacjowy

Tofurnik pistacjowy
Tofurnik pistacjowymateriały prasowe

Składniki

  • 550 g naturalnego tofu
  • 80 g obranych niesolonych pistacji
  • 80 g ksylitolu
  • 20–35 kropel stewii fluid (lub do smaku)
  • 2 duże jajka (lub 3 małe)
  • 2 łyżki syropu klonowego, daktylowego lub miodu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka domowego ekstraktu waniliowego lub 1/3 łyżeczki mielonej wanilii
  • 1 łyżka oleju ryżowego (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • po szczypcie kurkumy i soli
  • sproszkowana spirulina (na końcu noża, opcjonalnie, dla wzmocnienia koloru)
Okładka książki
Okładka książkimateriały prasowe
Wyjątkowy tort "Czarny las"Interia KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?