Torcik migdałowy z dwoma masami

zdjęcie ilustracyjne - propozycja podania
zdjęcie ilustracyjne - propozycja podania123RF/PICSEL

Składniki

  • 20 dag masła
  • 34 dag cukru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 3 jajka
  • 22 dag mąki pszennej
  • 3 dag mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki mleka
  • 20 dag śmietany kremówki
  • 12 dag płatków migdałowych
  • 2 łyżki posiekanych pistacji
  • 30 dag powideł
  • 1 op. budyniu waniliowego
  • 150 ml soku śliwkowego
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 25 dag mielonego twarogu
  • 10 dag kwaśnej śmietany
  • 6 łyżek likieru migdałowego
12

Sposób przygotowania

Wyjątkowy tort "Czarny las"Interia KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?