Torcik z owocami

Puszyste ciasto, które przygotujesz bez trudu.

Tort z wiśniami
Tort z wiśniamiDobry Tydzień

Sposób przygotowania

1. Białka ubij, dodając cukier i żółtka. Dosyp obie mąki i delikatnie wymieszaj. Masę wylej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 30 minut w temp. 180 st. C.

2. Śmietanę ubij z cukrem. Dodaj mascarpone, żelatynę i zmiksuj. Wstaw do lodówki, by się dobrze schłodziło. 

3. Wiśnie umyj, usuń pestki, wsyp do garnka i gotuj z cukrem przez 10 minut. Dodaj mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w łyżce wody i wymieszaj. 

4. Biszkopt przekrój na 3 blaty. Na pierwszy wyłóż 3/4 wiśni i przykryj drugim. Wyłóż krem zostawiając trochę do dekoracji, przykryj biszkoptem. Udekoruj kremem i wiśniami. Schłodź.

Biszkoptowy torcik z kremem i galaretkąInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas