Torcik z owocami
Puszyste ciasto, które przygotujesz bez trudu.

Składniki
- 4 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- krem
- 25 dag serka mascarpone
- 250 ml śmietany 30 proc.
- 5 dag cukru pudru
- 40 dag wiśni
- 10 dag cukru
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki żelatyny
Sposób przygotowania
1. Białka ubij, dodając cukier i żółtka. Dosyp obie mąki i delikatnie wymieszaj. Masę wylej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 30 minut w temp. 180 st. C.2. Śmietanę ubij z cukrem. Dodaj mascarpone, żelatynę i zmiksuj. Wstaw do lodówki, by się dobrze schłodziło. 3. Wiśnie umyj, usuń pestki, wsyp do garnka i gotuj z cukrem przez 10 minut. Dodaj mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w łyżce wody i wymieszaj. 4. Biszkopt przekrój na 3 blaty. Na pierwszy wyłóż 3/4 wiśni i przykryj drugim. Wyłóż krem zostawiając trochę do dekoracji, przykryj biszkoptem. Udekoruj kremem i wiśniami. Schłodź.