Torciki ze słodką polewą

Tort malinowy
Tort malinowy123RF/PICSEL

Malinowo-limonkowy z bezami

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 i 1/3 szkl. mąki pszennej
  • 2/3 szkl. cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

- masa

  • 2 łyżki cukru pudru
  • 30 dag serka mascarpone
  • 1 szkl. śmietany kremówki
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 30 dag malin (mogą być mrożone)
  • sok i skórka starta z 1 limonki;

- polewa

  • 1 łyżka gęstego jogurtu
  • 1 łyżeczka gęstego syropu malinowego
  • ok. 1 szkl. cukru pudru

- dodatkowo

  • 1/2 szkl. konfitury malinowej
  • 2-3 łyżki gęstego syropu malinowego
  • 1 op. marcepana
  • duże ciastka bezowe z marmurkowym wzorkiem oraz świeże maliny i truskawki do dekoracji
18 porcji

Sposób przygotowania

Ciasto biszkoptowe
Ciasto biszkoptowe123RF/PICSEL

Kokosowy na biszkopcie

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 i 1/3 szkl. cukru
  • 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej l 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 2 tabliczki (po 10 dag) gorzkiej czekolady
  • po 40 dag truskawek i owoców leśnych
  • 6 łyżek likieru kokosowego

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?