Reklama

Reklama

Tort cappuccino

Pomysł na wykwintny deser

Biszkopt:

  • 4 jajka
  • pół szklanki mąki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • cukier waniliowy

Reklama

Masa:

  • 10 dag kawy cappuccino
  • 4 łyżki żelatyny
  • 2 op. bitej śmietany
  • zagęstnik do bitej śmietany
  • pół litra mleka

Przygotowanie:

1. Biszkopt: białka ubij, dodając cukier. Mieszaj, dodając żółtka, przesianą mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy i kakao. Ciasto wlej do tortownicy. Piecz 40 min w 160°C.

2. Masa: 1/3 szklanki mleka wymieszaj z kawą cappuccino. Wlej do reszty gotującego się mleka. Zagotuj. Ostudź, wstaw na godzinę do lodówki. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku. Schłodzone cappuccino zmiksuj z bitą śmietaną i zagęstnikiem na puszystą masę. Dodaj żelatynę, miksuj 2-3 minuty. Masą posmaruj biszkopt. Wstaw do lodówki.

Dowiedz się więcej na temat: tort | Masa | biszkopt | cappuccino | torty

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje