Tort lodowy z malinami
Pyszny i aksamitny tort lodowy z malinami to doskonały deser na upalne dni. Wypróbuj nasz przepis na szybki i prosty do przygotowania tort, który pokocha każdy lodożerca.

Składniki
- 2 l lodów waniliowych
- 200 ml kremówki 36 proc.
- 1 op. cukru waniliowego
- 30 dag malin
- 10 dag białej czekolady
- małe beziki do dekoracji
- listki mięty
Sposób przygotowania:
1. Lody wyjmij z zamrażarki, aby zmiękły. Kremówkę ubij na sztywno z cukrem waniliowym. Wymieszaj z lekko rozmrożonymi lodami. Połowę czekolady zetrzyj na tarce. Dodaj do masy lodowej. Raz jeszcze całość dokładnie wymieszaj.
2. Przebierz maliny (kupne owoce opłucz i pozostaw na sicie do osuszenia). Przygotuj małą tortownicę. Na spodzie rozłóż połowę masy lodowej. Posyp malinami (część owoców odłóż do dekoracji). Wyłóż resztę masy. Wygładź wierzch. Wstaw tort na ok. 3 godziny do zamrażalnika.
3. Przed podaniem przełóż tort na 20 minut do lodówki. Ozdób resztą malin i czekolady, bezikami i listkami mięty.



