Reklama

Reklama

Tort lodowy z malinami

Pyszny i aksamitny tort lodowy z malinami to doskonały deser na upalne dni. Wypróbuj nasz przepis na szybki i prosty do przygotowania tort, który pokocha każdy lodożerca.

Czas przyrządzenia: 20 min
Składniki dla: 10 porcji

Składniki

  • 2 l lodów waniliowych
  • 200 ml kremówki 36 proc.
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 30 dag malin
  • 10 dag białej czekolady
  • małe beziki do dekoracji
  • listki mięty

Sposób przygotowania:

1. Lody wyjmij z zamrażarki, aby zmiękły. Kremówkę ubij na sztywno z cukrem waniliowym. Wymieszaj z lekko rozmrożonymi lodami. Połowę czekolady zetrzyj na tarce. Dodaj do masy lodowej. Raz jeszcze całość dokładnie wymieszaj. 

2. Przebierz maliny (kupne owoce opłucz i pozostaw na sicie do osuszenia). Przygotuj małą tortownicę. Na spodzie rozłóż połowę masy lodowej. Posyp malinami (część owoców odłóż do dekoracji). Wyłóż resztę masy. Wygładź wierzch. Wstaw tort na ok. 3 godziny do zamrażalnika. 

3. Przed podaniem przełóż tort na 20 minut do lodówki. Ozdób resztą malin i czekolady, bezikami i listkami mięty.

Dowiedz się więcej na temat: lody | tort lodowy | tort malinowy | maliny

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje